به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اکبر کرامتی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در آیین افتتاح فاز اول گلخانه هیدروپونیک سبزی و صیفی با اشاره به اهمیت کشتهای متراکم گلخانهای اظهار کرد: با توجه به نیاز روزافزون بازار و تولید محصولات خارج از فصل، این روش تولید و کشت، امروزه به یکی از سود آورترین بخشهای کشاورزی تبدیل شده است.
کرامتی با بیان اینکه کشت گلخانهای باعث افزایش ده برابری تولید در واحد سطح در مقایسه با هوای آزاد میشود، افزود: از دیگر مزایای کشت گلخانهای تولید یک نوع محصول چند نوبت در سال، صرفه جوئی در مصرف آب با افزایش ده برابری تولید، استفاده از اراضی غیرقابل کشت با سیستم هیدروپونیک، افزایش کیفیت محصول تولیدی، عدم وابستگی تولید به شرایط محیطی و امکان بازاریابی مناسب و تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز بازار، تداوم کار و تولید محصول در تمام فصلهای سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مورد نیاز گیاه است.
او ادامه داد: این گلخانه هیدروپونیک به مساحت ۱.۵ هکتاردر روستای گنگچین شهرستان ارومیه واقع شده است که محصول این واحد تولیدی عمدتا سبزی و صیفی (خیار) و بخشی توت فرنگی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: برای راه اندازی این واحد تولیدی بیش از ۲۰۰ میلیارد هزینه شده است که ۳۷.۶ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و۹.۴میلیارد ریال سهم آورده متقاضی از تسهیلات و۱۵۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شخصی مجری طرح بوده است.
او افزود: با راه اندازی این واحد تولیدی برای۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی میشود.
کرامتی خاطر نشان کرد: تعداد ۲۴ واحد گلخانه تولید سبزی و صیفی با ظرفیت تولید ۹۴۰۰ تن در سال در آذربایجان غربی وجود دارد که با افتتاح این واحد به تعداد ۲۵ واحد گلخانهای با ظرفیت تولید ۱۰ هزارتن در سال افزایش یافت.
او تاکید کرد: فاز دوم این طرح نیز با راه اندازی سیستم سورت و بسته بندی به طور کامل درهفته جهاد کشاورزی امسال افتتاح خواهد شد.
لازم به ذکر است که در این واحد گلخانهای که مجهز به سیستم کف گرمایشی، سیستم کامل co۲ و کنترل مدار بسته هوشمند آب است، انواع نشا محصولات جالیزی و صیفی اعم از هندوان، ملون، خیار، گوجه فرنگی، فیسالیس و تکثیر توت فرنگی انجام میشود و محصولات تولیدی این گلخانه طی قرارداد منعقده فی مابین به کشوراوکراین روسیه صادر و به صورت کشاورزی قراردادی محصول تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی میشود.
انتهای پیام/